YÖK-EÜAŞ İş Birliği Protokolü Enerji Akademi Programı Kapsamında “2. Enerji Akademi İdari Kurul Toplantısı” Yapıldı

12 Nisan 2023
IMG_3306.JPG

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Teşekkülümüz adına Genel Müdürümüz Dr. İzzet ALAGÖZ, Genel Müdür Yardımcımız Etem ÇEKER ve kurul üyesi Daire Başkanlarımız ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, YÖK Başkan Vekili ve YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Marmara Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa KURT, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan KÖK,  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf BARAN, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak ATA ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdürümüz Dr. İzzet ALAGÖZ Enerji Akademi İş Birliği Protokolünün önemine değinerek enerji üretiminde yeni teknolojilerin bulunmasının hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Enerji akademi Programı sayesinde personelin lisansüstü eğitime ilgisinin arttığını ve belli bir ivme yakalandığını belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ise konuşmasında, 9 Haziran 2022 tarihinde imzalanan Enerji Akademi İş Birliği Protokolü ile Üniversitelerin enerji sektörü ile münasebeti ve irtibatını günlendirerek katma değeri yüksek milli teknolojiler geliştirmek, yerli teknolojilerin payını artırmak ve bu alanda beşeri kaynağımızı güçlendirmek amaçlanmıştır diyerek projelerin hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Toplantıda, Enerji Akademi İş Birliği protokolü kapsamında yürütülecek projeler ve Proje Uygulama rehberi görüşülerek karara bağlandı.

Görsel Galeri

IMG_3543.JPG
IMG_3395.JPG
IMG_3319.JPG
IMG_3405.JPG
IMG_3263.JPG

Enerji Tasarruf Modu