Genel Müdürümüz Zafer Benli Yeniden TESAB Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi

19 Mart 2024
18032024

EÜAŞ ev sahipliğinde yapılan Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) 19. Olağan Genel Kurulu sonrası Yönetim Kurulu görev dağılımı belli oldu. Genel Müdürümüz Zafer Benli, yeniden TESAB Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Benli, Türkiye’yi Eurelectric ve CIGRE Yönetim Kurullarında da temsil edecek.

Alınan kararla Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, Sayman Üye olarak ise AYEN Enerji Genel Müdürü Fahrettin Amir Arman belirlendi.

2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan TESAB, ülkemizi Avrupa Elektrik Sanayi Birliği (Eurelectric) ve Uluslararası Büyük Güç Sistemleri Konseyi (CIGRE)’nde temsil ediyor. Bünyesinde oluşturduğu çalışma grupları ile kamu, özel sektör ve akademi temsilcilerini buluşturan Birlik teknik yayın, konferans ve panellerle elektrik sektörüne zihinsel katkı sağlamaya devam ediyor.

TESAB üyeleri arasında EÜAŞ, TEİAŞ, TEDAŞ ve ELTEMTEK gibi kamu kuruluşlarının yanında Limak Enerji, AYEN Enerji, AKENR, Enerjisa Üretim, Dicle Elektrik, ASTOR, Akkuyu Nükleer A.Ş., Hitachi başta olmak üzere ulusal ve uluslararası şirketler ile TÜBİTAK MAM gibi araştırma kuruluşları bulunuyor.

Enerji Tasarruf Modu