CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi “CIGRE Türkiye Talk’s” Programları Başladı

3 Ekim 2022
1.JPG

CIGRE Türkiye Talk’s programının birincisi, 30 Eylül 2022 günü EÜAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda, EÜAŞ Genel Müdürü, TESAB Yönetim Kurulu ve CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Dr. İzzet ALAGÖZ ile Hanyang Üniversitesi (Kore) öğretim görevlisi ve CIGRE Onursal Üyesi Prof. Dr. Ja-Yoon KOO’nun katılımı ile yapıldı.

Dr. İzzet ALAGÖZ’ün açılış konuşması ile başlayan programda CIGRE Türkiye Genel Sekreteri Ayten SÜMER tarafından Türkiye Elektrik Sistemi hakkında kısa bir bilgi verildi ve CIGRE Türkiye Ulusal Komitesinin tanıtımı yapıldı.   Prof. Dr. KOO; Kore elektrik enerjisi sistemi, elektrik tarifesi ve güç kalitesi, Kore enerji dönüşüm projeksiyonları, yenilenebilir enerjide mevcut durum ve hedefler, yenilenebilir enerji sertifikasyonu, Kore Hükümeti’nin özellikle yenilenebilir enerji politikaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

1979 yılında kurulan CIGRE Kore Ulusal Komitesinin  2013-2017 yılları arasında başkanlığını yürüten Prof. Dr. KOO, CIGRE SC (Study Comitte) üyeliği, Teknik Komite Üyeliği, Steering Commitee Üyeliği görevlerini yürütmüştür. Halen ELECTRA Editörleri arasında yer alan Prof. Dr. KOO ayrıca CIGRE Onursal Üyesidir.

Görsel Galeri

3.JPG
IMG_6564.JPG
4.JPG
2.JPG
IMG_6816.JPG
IMG_6824.JPG
IMG_6644.JPG
IMG_6632.JPG

Enerji Tasarruf Modu