FIRAT HAVZASI GEZİLERİNİN SON DURAĞI ATATÜRK HES

9 Mayıs 2024
önsayfahaberfotoğrafı.JPG

Genel Müdürümüz Zafer Benli ve Genel Müdür Yardımcımız Mithat Yüksel'in Fırat Havzası Santral Gezileri kapsamında son durağı Atatürk Hidroelektrik Santrali (Atatürk HES) oldu. İşletme Müdürü Çağlar Aladağ tarafından verilen brifing sonrası santral sahası gezildi ve çalışanlarla bir araya gelindi.

 

ENERJİDE KURTULUŞ SAVAŞI'NIN EN ÖNEMLİ CEPHELERİNDEN BİRİ
Atatürk HES İşletme Müdürlüğü Anı Defterini de imzalayan Genel Müdürümüz, anı defterinde şu ifadelere yer verdi:


"Enerjide dışa bağımlılıktan Kurtuluş Savaşımızın en önemli cephelerinden biri olan Atatürk Hidroelektrik Santrali’nde bulunmaktan dolayı son derece mutlu ve gururlu oldum. Büyük Millet ve büyük Devlet olmanın ne demek olduğunu, büyük bir Milletin mensubu olmanın ve büyük bir Devletin vatandaşı olmanın gururunu iliklerime kadar yaşadım. 


Aynı zamanda bir mühendislik harikası olan bu eseri ülkemize kazandıran Devlet adamlarına minnet duygularımı ifade ediyor, mevcut çalışma arkadaşlarımıza da kazasız, belasız hayırlı çalışmalar diliyorum."
Fırat Havzası santral ziyaretleri kapsamında Genel Müdürümüz geçtiğimiz günlerde Karkamış, Birecik santral ziyaretleri gerçekleştirmiş, Adıyaman Üniversitesi’nde düzenlenen "Yeni Enerji Teknolojileri Çalıştayı”na konuşmacı olarak katılmıştı.

 
Şanlıurfa'da bulunan Atatürk HES, 2405 MW kurulu gücü ile ülkemizin en büyük hidroelektrik santralidir. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında 1983 yılında inşaasına başlanan santral, 1992 yılında işletmeye alındı. Atatürk Baraj Gölü havzası da Van Gölü ve Tuz Gölü’nden sonra ülkemizin 3. en büyük gölüdür.

Görsel Galeri

6_haberfotoğrafı.JPG
2_haberfotoğrafı
1_haberfotoğrafı
3_haberfotoğrafı
4_haberfotoğrafı
5_haberfotoğrafı

Enerji Tasarruf Modu